St4rL1gH7 World

Un roman a spart site-ul antivirusului Kaspersky

Un hacker de origine română a spart site-ul companiei de securitate informatică Kaspersky, obtinând acces la detalii referitoare la clienţii companiei. În mod ironic, creatorii unuia dintre cele mai apreciate programe antivirus au fost, pe 7 februarie, victimele unui hacker de origine română.

Potrivit Cotidianul, hackerul a accesat informaţiile personale ale clienţilor: conturi de utilizatori şi coduri de acces. În 30 de minute, Kaspersky a reuşit să elimine pericolul. Ţinta atacului a fost site-ul american al companiei de securitate. Hackerul a reuşit să profite de o vulnerabilitate în serverul SQL.

Teodor Cimpoeşu, director general Kaspersky România, a declarat, pentru Cotidianul: "Este un român, însă deocamdată nu putem informa dacă am încercat sau nu să îi dăm de urmă. Bănuiesc că vom avea o acţiune în această direcţie".

"Site-ul a fost doar vulnerabil pentru o scurtă perioadă de timp şi de îndată ce am descoperit vulnerabilitatea ne-a luat 30 de minute să o remediem. Vulnerabilitatea nu a fost critică şi nici un fel de date de pe site nu au fost compromise" au declarat reprezentanţii companiei, într-un comunicat oficial.

Blogul oficial Kaspersky oferă mai multe detalii despre atac: "Au existat mai mulţi atacatori cu adrese IP provenite de la Internet service provideri din România. După săvârşirea atacurilor, hackerii au decis să facă dovada Ťcodului eticť, trimiţând un e-mail către Kaspersky. Ne-au oferit exact o oră să răspundem, după care au postat totul pe blogul lor fără să aştepte un răspuns din partea noastră. Suntem norocoşi că atacatorii şi-au dorit mai degrabă faima decât să ne facă rău".

......::::: CHAT :::::.....

Evenimente

Arhiva