St4rL1gH7 World

Cum ne vad elvetienii: ciori si hoti!



Niste ciori care sfasie cu ciocul harta Elvetiei - asa ii vede pe romani un partid de acolo, cel al Uniunii Democratice de Centru, care ii indeamna pe elvetieni sa voteze impotriva liberei circulatii a persoanelor la referendumul din 8 februarie.

Un afis explicit si jignitor: sub doi indivizi care fura este scris sloganul: "NU, liberei circulatii a tiganilor romani criminali".

Pentru campania denigratoare, UDC nu a facut economie de imaginatie si bani. Pentru aceasta formatiune politica, extinderea acordului de libera circulatie pentru Romania si Bulgaria ar fi o catastrofa.

Insa coalitia pentru "DA" la referendum pare mult mai importanta, cuprinzandu-i pe socialisti, verzi si crestini-sociali. Chiar si o parte a membrilor Uniunii Democratice de Centru sunt de parere ca libera circulatie pentru romani si bulgari ar aduce mai multe beneficii economiei decat neajunsuri.

Campania a provocat reactii dure in Romania. Pe site-ul nostru, zeci de telespectatori si-au aratat indignarea.


In reactia sa, Ministerul Afacerilor Externe de la Bucuresti cere ca "actorii implicati sa dea dovada de responsabilitate si sa nu promoveze mesaje si atitudini xenofobe si denigratoare."

Un sondaj de opinie arata ca aproape jumatate dintre elvetieni susţin reinnoirea acordului de libera circulatie cu UE si extinderea lui la Romania si Bulgaria.


Sursa: http://stirileprotv.ro

0 Comentarii:

Trimiteți un comentariu

......::::: CHAT :::::.....

Evenimente

Arhiva