St4rL1gH7 World

In 2012 cupa Uefa se joaca la Bucuresti



Mircea Sandu a reuşit să obţină de la UEFA organizarea finalei Ligii Europa (actuala Cupă UEFA) din 2012, în condiţiile în care România nu are nici o arenă capabilă de un astfel de eveniment, “Lia Manoliu” aflându-se în proces de modernizare.

"Este un rezultat al muncii pe care echipa federală a depus-o de ani întregi. Un complex de instituţii ale statului şi-au dat mâna pentru ca Bucureştiul să organizeze această competiţie. Pentru România şi pentru Bucureşti este foarte important, mai ales dacă ne uităm care sunt oraşele care vor organiza finalele competiţiilor europene dedicate fotbalului, Roma, Istanbul, Dublin", a completat preşedintele FRF, care a adăugat însă că Bucureştiul ar putea pierde dreptul de a organiza finala dacă vor exista întârzieri la stadion.

Municipalitatea nu a achitat, în 2008, constructorului Stadionului “Lia Manoliu” 17 milioane de lei (circa 4 milioane de euro), pe motiv că suma nu era acoperită de facturile emise de companie.

Noul stadion, de cinci stele, va avea 55.000 de locuri, două parcări subterane şi spaţii de loisir. Ultimul detaliu tehnic al construcţiei este un acoperiş rabatabil, dintr-un material transparent. Acoperişul va avea o suprafaţă de 9.000 de metri pătraţi, cu 1.000 de metri mai mult decât cel existent pe Commerzbank Arena din Frankfurt, acolo unde acesta a fost experimentat în premieră. Proiectul noii arene are o valoare de 120 de milioane de euro (fără TVA) şi ar trebui să fie finalizat în luna mai 2010.

0 Comentarii:

Trimiteți un comentariu

......::::: CHAT :::::.....

Evenimente

Arhiva